Španija pala u Žilini: Stoch junak Slovačke

Odigrane utakmice drugog kola u grupi C

Španija pala u Žilini: Stoch junak Slovačke

Utakmice drugog kola u okviru grupe C kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj igrane su večeras. 

Najzanimljivije je svakako bilo u Žilini gdje je reprezentacija Slovačke ugostila Španiju. Domaćin je do iznenađujućeg vodstva došao u 17. minuti susreta. Weiss je uposlio Kučku koji matira Casillasa. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za Slovačku.  

Španija je do izjednačenja došla u 82. minuti susreta. Rezervista Paco Alcacer je primio loptu u šesnaestercu domaćina i matirao je golmana Slovačke. Samo pet minuta kasnije Slovačka dolazi do vodstva. Hamšik je centrirao, a na pravom mjestu našao se Miroslav Stoch. 

Makedonija je na svom terenu u Skoplju ugostila reprezentaciju Luksemburga. Domaćin je do vodstva došao u 20. minuti susreta, a strijelac je bio Trajkovski. 

Gosti su se vratili u 39. minuti susreta, a mrežu Pacovskog pogodio je Bensi. Samo pet minuta kasnije novi šok u Skoplju. Mrežu domaćina ovaj put zatresao je Turpel za konačni rezultat prvog poluvremena.

Domaćin je izjednačio u 66. minuti susreta preko Jahovića koji je pogodio sa bijele tačke. Makedonci su do trijumfa došli u 92. minuti susreta, a mrežu Luksemburga zatresao je Abdurahimi. 

Bjelorusija je večeras dočekala reprezentaciju Ukrajine. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova. Gosti su poveli u samoj završnici susreta, a sopstvenu mrežu zatresao je Martinovič. Konačnih 2:0 postavio je Sidorčuk u 90. minuti susreta. 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 2. kolo, grupa C: 

Slovačka - Španija 2:1 (Kučka 17, Stoch 87/Alcacer 82)
Makedonija - Luksemburg 3:2 (Trajkovski 20, Jahović 66-pen, Abdurahimi 92/ Bensi 39, Turpel 44)
Bjelorusija - Ukrajina 0:2 (Martinovič 82-ag, Sidorčuk 90)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.