Španija rutinski, Italija i Makedonija remizirali
Foto: EPA

Kvalifikacije za SP

Španija rutinski, Italija i Makedonija remizirali

Španija je večeras ubilježila ubjedljivu pobjedu nad Albanijom u meču devetog kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine. 

Selekcija koju vodi Julen Lopetegui je u Alicanteu rutinski odradila posao i na kraju slavila s ubjedljivih 3:0, a pitanje pobjednika Španci su riješili praktički već u prvih pola sata utakmice. 

Španci su protiv Albanije poveli nakon 16. minute igre kada je Rodrigo matirao Berishu za vodstvo od 1:0, a taj rezultat na semaforu nije dugo stajao. Već u 24. minuti prednost je udvostručio Isco, da bi Alcantara tri minute kasnije ovjerio pobjedu Španije. 

Izrael je u Vaduzu savladao domaći Lihtenštajn sa 1:0 golom Tibija iz 22. minute susreta. Domaći tim je pružio prilično dobar otpor Izraelcima koji su došli do pobjede teže nego što se to očekivalo. 

Preostali duel iz grupe G između Italije i Makedonije okončan je neriješenim rezultatom 1:1. Italijani su poveli u 40. minuti preko Chiellinija, međutim prednost nisu uspjeli zadržati, jer je u 77. minuti Trajkovski postigao izjednačujući gol, koji je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji na utakmici. 

Situacija u grupi G je takva da je Španija siguran putnik na Svjetsko prvenstvo sa 25 osvojenih bodova, dok će Italija sa pet manje u dokvalifikacije. Albanija je na trećem mjestu, a slijede je Izrael, Makedonija i Lihtenštajn. 

Grupa G, 9. kolo:

Španija - Albanija 3:0

Italija - Makedonija 1:1

Lihtenštajn - Izrael 0:1

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi