Španija u derbiju večeri bolja od Francuske
FOTO: EPA

Prijateljska utakmica

Španija u derbiju večeri bolja od Francuske

U terminu od 21:00 sati večeras je na Stade de Franceu u Parizu odigrana prijateljska utakmica između reprezentacija Francuske i Španije. 

Prvo poluvrijeme u derbiju večeri nije donijelo mnogo. Premda su pokušavali i jedni i drugi, golovi su viđeni tek sredinom drugog poluvremena i to u mreži Francuske koja je poražena rezultatom 2:0. Golove za pobjedu Španije su postigli Silva i Deulofeu. 

Nakon što je prvo poluvrijeme proteklo bez većih prilika, nastavak u Parizu je ponudio mnogo više uzbuđenja. Igrala se 68. minuta kada je sudac Zwayer pokazao na bijelu tačku nakon prekršaja Koscielnyja, a odgovornost na sebe je preuzeo Silva. Preciznim udarcem u donji desni ugao Silva je mirno realizirao penal i doveo Španiju u vodstvo. 

Gosti su bili dosta konkretniji. Stvarali su prilike pred golom Trikolora, a to im se isplatilo u 77. minuti kada su udvostručili prednost na 2:0. Deulofeu je na asistenciju Albe matirao Llorisa i postavio konačan rezultat. 

U nastavku meča izabranici Didiera Deschampsa su pokušavali da se vrate u utakmicu, imajući na umu da nemaju šta izgubiti, ali snage da savladaju De Geu na kraju nisu imali i ostalo je 2:0 za Španiju. 

Prijateljska utakmica:

Francuska - Španija 0:2

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi