Španske vlasti ne praštaju: Di Marija osuđenen zbog utaje
Foto: EPA

Osuđen na godinu dana zatvora

Španske vlasti ne praštaju: Di Marija osuđenen zbog utaje

Fudbaler Paris Saint Germaina Angel Di Marija je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine nakon što je španskim vlastima priznao utaju poreza.

Di Marija je optužen za dva slučaja utaje poreza još iz vremena kada je nastupao za Real Madrid. Za četiri godine koliko je bio član Reala, Argentinac je španske vlasti prevario za ukupno 1.14 miliona funti, a navodno je, na sudu, i priznao krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

On će zbog ovog slučaja morati platiti kaznu u iznosu od 1.76 miliona funti, ali Di Maria najvjerovatnije neće morati odslužiti zatvorsku kaznu koja mu je izrečena.

Naime, praksa španskih sudova je da sve osobe osuđene na kazne zatvora kraću od dvije godine, a koje su nemaju policijski dosije, budu oslobođene od izležavanja kazne. Tako da je najvjerovatnije da će Di Mariji, uz već izrečenu novčanu kaznu, biti određena samo uslovna kazna.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi