Španski AS otkriva: Šta je Ronaldo poručio delegatu Barce?
Foto: EPA

Nakon kontroverznog isključenja na El Clasicu

Španski AS otkriva: Šta je Ronaldo poručio delegatu Barce?

Prvo poluvrijeme zadnjeg El Clasica je proteklo u pravoj fudbalskoj uspavanci, da bi u drugom dijelu nastala "ludnica". Četiri gola, ali i nekoliko kontroverznih momenata obilježili su sudar Real Madrida i Barcelone u španskom Superkupu.

Real je uspio na Nou Campu savladati Barcelonu rezultatom 3:1, a u centru pažnje je, i na ovoj utakmici, bio sjajni Cristiano Ronaldo.

Portugalac je u igru ušao u 58. minuti, da bi deset minuta prije isteka regularnog toka utakmice postigao fantastičan pogodak i donio Realu prednost od 2:1. Ronaldo je gol proslavio skidanjem dresa, te je zbog toga zaradio žuti karton, a samo dvije minute kasnije dobija i drugi žuti karton i biva isključen.

Kontroverzna odluka glavnog sudije potpuno je razljutila Portugalca, pa je on arbitra koji mu je pokazao crveni karton i odgurnuo, zbog čega će naknadno biti kažnjen s pet utakmica neigranja.

Ronaldo je nakon isključenja imao šta reći i dugogodišnjem delegatu Barcelone, Carlesu Navalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

TV kamere su zabilježile njihovu kratku verbalnu raspravu, a španski AS prenosi kako je Cristiano pitao Navala: "Znači sada želite pobijediti igrajući protiv desetorice?"

A na osnovu kratkog snimka, španski mediji su ustanovili da je Naval kratko poručio Ronaldu: "Naravno čovječe."



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi