Španski drugoligaš "navija" da Morata ode u United
Foto: EPA

I oni će dobiti dio kolača

Španski drugoligaš "navija" da Morata ode u United

Eventualnom transferu Alvara Morate iz Real Madrida u Manchester United bi se obradovao i neko treći.

Malo je poznato da je sjajni španski napadač u prošlosti kratko bio član Getafea, nekada standardnog člana La Lige a danas španskog drugoligaša, za koji je Morata nastupao od 2007. do 2008. godine kao tinejdžer.

Morata je bio član omladinskih selekcija Getafea na osnovu čega je ovaj klub stekao pravo da od svakog njegovog transfera dobije određeni procenat, između 0.25% i 5%.

Predsjednik Getafea Angel Torres istakao je u razgovoru za jednu špansku radio stanicu da u ovom klubu, koji baš i nije u najsjajnijoj finansijskoj situaciji, priželjkuju Moratin prelazak u United, koji se dugo sluti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istina, Getafeu bi u tom slučaju pripao simboličan iznos, ali svakako da bi im i on dobro došao. Naprimjer, ukoliko United plati Moratu 70 miliona eura, Getafeu će pripasti 175.000 eura.

Angel Torres je potvrdio da je Getafe već dobijao procenat od dva Moratina transfera u Juventus i Real Madrid.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi