Španski mediji: Dogovoren transfer Philippea Coutinha
Foto: EPA

Na korak od Barcelone

Španski mediji: Dogovoren transfer Philippea Coutinha

E. Čaušević

Delegacija Barcelone otputovala je juros u Englesku kako bi pokušala finalizirati transfer Philippea Coutinha iz Liverpoola.

Katalonski klub primoran je da dovede zvučno pojačanje u svoje redove nakon što je prošle sedmice Neymar odlučio da potpiše za PSG. Francuski klub je za brazilskog igrača platio nevjerovatnih 222 miliona eura, a navijači Barce su odmah zatražili od čelnih ljudi da zarađeni novac ulože za nova pojačanja.

Prvi na listi želja Blaugrane je Coutinho koji je već nekoliko sezona prva violina Liverpoola. Međutim, iako Coutinho ima želju da zaigra za Barcu problem mu predstavlja činjenica da ga Redsi ne žele tek tako pustiti. Iako je Jurgen Klopp izjavio da Brazilac ostaje na Anfieldu, čini se da su Katalonci konačno uspjeli "slomiti" Redse.

Španski Sport objavio je danas da je delegacija Barce javila sjajne vijesti, te da je Coutinhov transfer već dogovoren. Navodno, Coutinho bi večeras već mogao doći na ljekarske preglede, a sutra biti predstavljen navijačima Barcelone. Blaugrana će za njegove usluge platiti 90 miliona eura plus dodatni bonusi.

Ovaj 25-godišnji fudbaler je u Liverpool stigao 2013. godine iz Intera za sedam puta manje novca nego što će Redsi zaraditi. Sigurno je da će Coutinho biti veliko pojačanje za Barcelonu i na njemu je veliki teret da pokuša nadomjestiti odsustvo Nemyara koji je bio veoma važna karika ove ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Coutinho je prve korake napravio u dresu Vasco da Game, a Inter ga je kupio već 2008. godine kada je imao 16 godina. No, italijanski klub je odlučio da vrati Coutinha u Vasco da Gamu gdje je igrao dvije sezone. Za Inter je odigrao 28 utakmica i postigao je tri gola. U toku boravka na Meazzu igrao je još na posudbi u Espanyolu, a 2013. godine potpisao je za Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi