Španski mediji: Sampaoli produžio ugovor
FOTO: EPA

Ništa od odlaska u Barcu

Španski mediji: Sampaoli produžio ugovor

Argentinski trener Jorge Sampaoli, po svemu sudeći, vodit će Sevillu i u narednoj sezoni La Lige. 

Iako se spominjalo da je Sampaoli jedan od glavnih kandidata da preuzme Barcelonu na kraju sezone, od toga, kako stvari stoje, neće biti ništa jer Radio Catalunya tvrdi kako je on odlučio ostati u Andaluziji još neko vrijeme. 

Sampaoli je produžio ugovor, koji je prethodno važio do ljeta 2018. godine, na još jednu godinu, a cijeli posao Argentinac je navodno obavio još prošle sedmice nakon sastanka s predsjednikom Seville Joseom Castrom.  

Nekadašnji selektor čileanske reprezentativac na Ramon Sanchez Pizjuan je stigao početkom ove sezone i odmah je oduševio. Pod njegovim vodstvom Sevilla je treća na tabeli sa četiri boda manje od vodećeg Real Madrida. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon što je izvjesno da od odlaska Sampaolija u Barcelonu neće biti ništa, u prvi plan je gurnut Ernest Valverde koji vodi Athletic Bilbao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi