Spartak porazio Torpedo za povratak na drugo mjesto

Spartak porazio Torpedo za povratak na drugo mjesto

Mrlju iz prošlog kola kada su poraženi od Amkara iz Perma fudbaleri Spartaka iz Moskve sprali su danas petim trijumfom sezone nad Torpedom na domaćem terenu.

Konačan rezultat utakmice glasio je 3:1 u korist domaćina. Deset minuta prije odlaska na odmor za vodstvo Spartaka pogodio je Promes.

Isti igrač dvadeset minuta prije kraja utakmice postigao je drugi gol i praktično već tada riješio pitanje pobjednika na današnjoj utakmici. Samo minut kasnije bilo je već 3:0, a pogosio je Jurado.

Vieira je u posljednjem minutu utakmice postigao počasni pogodak za goste.

Spartak je nakon sedam kola na drugom mjestu n atabeli sa 15 bodova, šest manje od stopostotnog Zenita. Torpedo je dvanaesti sa četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.