Spartak sretno i spretno slavio protiv Dynama

Sjajna utakmica u Moksvi

Spartak sretno i spretno slavio protiv Dynama

Dynamo i Spartak odigrali su sjajan derbi susret drugog kola ruske Premier lige. Više uspjeha imao je gostujući koji je slavio rezultatom 2:1.

Dynamo je bolje otvorio najstariji moskovski derbi pogotkom u trećoj minuti kojeg je postigao Kokorin. Spartak je izjednačio pogotkom Dzyubae u 17. minuti. Prvo poluvrijeme je, kao i skoro cijeli susret, proticalo u napadima domaćeg tima koji je postigao gol preko Büttnera koji je neopravdano poništen. Dynamo je trebao voditi sa 2:1, ali je sudijska greška ostavila Spartak u životu.

Drugo poluvrijeme donosi gol na otvaranju, i to za ekipu Spartaka. Ponovo je strijelac bio Dzyuba koji je tako postigao svoj četvrti pogodak u šest udaraca u okvir gola u ovosezonske dvije utakmice najjačeg ranga ruskog klupskog takmičenja. Impresivna statistika za sjajnog napadača koji spletom čudnih okolnosti nije bio na spisku Capella za Mundijal.

Dynamo je krenuo u potpunu ofanzivu koja im se nije isplatila do kraja, iako je svako malo bilo sjajnih prilika. Domaćim je poništen još jedan pogodak ponovo zbog ofsajda, a u dva navrata su pogodili i stativu. Drugo poluvrijeme je također obilježio i debi Valbuene za Dynamo, kojeg su protivnički igrači "počastili" sa par grubih prekršaja. 

Rezultat se do kraja nije mijenjao i Spartak je proslavio veliku pobjedu protiv gradskog rivala. Spartak sada ima šest bodova na otvaranju prvenstva, dok Dynamo ostaje na tri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.