Spektakl na Mestalli pripao Valenciji
Foto: EPA

Sevilla poražena

Spektakl na Mestalli pripao Valenciji

E. Škorić

U veoma zanimljivom susretu 20. kola španske Primere nogometaši Valencije savladali su Sevillu rezultatom 3:1.

Na Mestalli pregršt dobrih prilika, pogodaka, javnih opomena, čak tri penala uz jedan neiskorišten… Dakle, susret Valencije i Seville ispunio je očekivanja, a na kraju su zadovoljniji domaći igrači i navijači.

Valencia je povela već u 18. minuti, kada je Daniel Parejo pogodio s bijele tačke, a prethodno je Figueiras skrivio penal. 

Parejo u 32. minuti na asistenciju Enza Pereza pogađa za 2:0. Nekoliko minuta kasnije penal i za goste. Precizan sa 11 metara bio je Carlos Bacca, koji propušta veliku priliku da u 41. minuti donese gostima izjednačenje. Bacca je ponovo izveo najstrožu kaznu, ali ovaj put nije zatresao mrežu.

Baccin promašaj kaznio je Fuego u 56. minuti, pogodivši za konačnih 3:1 i veliku pobjedu Šišmiša, koji su sada četvrti na tabeli sa 41 bodom, te su na tabeli smijenili upravo večerašnjeg protivnika. Sevilla je sada peta sa 39 bodova.

Primera, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia - Sevilla 3:1 (Parejo 18 - penal, 32, Fuego 56/ Bacca 36)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.