Spektakl u Londonu: Arsenal do pobjede čudesnim preokretom
Foto: EPA

Asistencija Kolašinca protiv Leicestera

Spektakl u Londonu: Arsenal do pobjede čudesnim preokretom

M. Šljivak

Prvo kolo engleske Premier lige donijelo je fantastičan meč Arsenala i Leicestera na Emiratesu, a na kraju je domaći tim slavio nevjerovatnim preokretom rezultatom 4:3.

Debi Seada Kolašinca u Premiershipu protekao jako dobro. Bh. fudbaler je upisao asistenciju i imao je nekoliko dobrih poteza.

Arsenal je dobro ušao u meč. Igrala se druga minuta kada Alexandre Lacazette pogađa za prednost Arsenala od 1:0.



Međutim, samo tri minute kasnije gosti su izjednačili. Shinji Okazaki je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Leicester je potom bio bolji tim. Okazaki je imao dobru šansu da dovede svoj tim u prednost, da bi potom na drugoj strani Kolašinac iz dobre pozicije šutirao pravo u Schmeichela.

Kazna za promašaj je stigla u 29. minuti. Jamie Vardy je pogodio za prednost Lisica od 2:1.



Finiš prvog dijela donosi još jedan gol, drugi u mreži gostiju. Kolašinac je izbjegao ofsajd zamku, nesebično je poslužio Dannyja Welbecka, koji pogađa za 2:2.



Deset minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Lisicama da dođu do trećeg gola. Mahrez je fantastično izveo korner, najviši u skoku je Vardy, koji pogađa za novo vodstvo svog tima od 2:3.



Krenuo je Arsenal potom po poravnanje. Arsene Wenger je pokušao s Ramseyem, Giroudom i Walcottom da popravi stvari u igri svog tima, ali nije previše uspio.

Ipak, s izmjenama je pogodio. Aaron Ramsey je u 83. minuti pogodio za 3:3 i meč još nije bio gotov.

Dvije minute kasnije domaći tim je stigao do pobjede. Drugi rezervista Olivier Giroud je pogodio za konačnih 4:3.

Kolašinac je odigrao kompletan meč za Arsenal u ovom duelu.

Premiership, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Leicester 4:3




Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi