Spektakl u Manchesteru: Osam golova i pobjeda Cityja

Meč godine u Ligi šampiona

Spektakl u Manchesteru: Osam golova i pobjeda Cityja

Najljepši meč ove sezone u Ligi šampiona odigran je večeras na Etihadu. Manchester City je u prvoj utakmici osmine finala ovog takmičenja porazio Monaco sa 5:3 nakon mnogo preokreta.

Bila je ovo utakmica u kojoj se očekivalo mnogo golova, ali niko nije očekivao da će ih pasti baš osam.  Upravo to se desilo na Etihadu. Prva je do vodstva došla ekipa Manchester Cityja i to u 26. minuti, a strijelac je nakon asistencije Sanea bio Sterling. Tada je počela golijada o kojoj će se godinama pričati. 

Monaco je poravnao rezultat samo šest minuta kasnije, a strijelac je bio Falcao. Kolumbijac je pogodio sjajno glavom nakon centaršuta Fabinha. To nije bio sve u prvom dijelu meča, jer je Monaco potpuno okrenuo rezultat i to pogotkom mladog Mbappea iz 40. minute susreta. 

Nastavak meča donio je opšti haos. Obje ekipe su bukvalno u svakom drugom napadu imale stopostotnu priliku, a gledatelji su vidjeli još čak pet golova i jedan promašeni penal. Priliku da možda i dokrajči Manchester City imao je Falcao u 50. minuti, ali je njegov udarac sa bijele tačke odbranio Caballero. Samo osam minuta kasnije stigla je kazna za goste jer je Aguero nakon velike greške Subašića pogodio za 2:2. Monaco se ni tada nije prepao pa su nakon samo tri minute stigli do novog vodstva, a strijelac remek djela je bio Falcao. Na njegov gol obratite posebnu pažnju. 

Manchester City je od tog trenutka shvatio ozbiljnost situacije pa su ubacili u brzinu više. Izjednačili su u 71. minuti kada je Aguero postigao svoj drugi gol na meču. Samo šest minuta kasnije City je poveo sa 4:3 i to golom Stonea. Konačan rezultat u ovom neponovljivom meču postavio je Sane u 82. minuti za veliku pobjedu Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadamo se da nas i u revanšu očekuje mnogo golova i sjajan meč.



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi