Spektakularan gol Valencije, West Ham izvukao bod u Hullu

Remi u Hullu

Spektakularan gol Valencije, West Ham izvukao bod u Hullu

M. Šljivak

Posljednji susret 4. kola engleske Premier lige odigrali su Hull i West Ham, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo (2:2).

Mreže su mirovale sve do 39. minute susreta, a onda su počeli pljuštati pogoci. Za vodstvo domaćeg tima od 1:0 se pobrinuo Abel Hernandez, da bi isti igrač samo pet minuta kasnije pogodio prečku.

Pogodio je Hull još jednom u prvom poluvremenu, ali je gol Nikice Jelavića poništen zbog ofsajda, te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima.

Nastavak je ponudio sjajan meč s obje strane, a izjednačujući gol je bio spektakularan. Enner Valencia je s 25 metara pocijepao mrežu Hulla za 1:1.

Ipak, radost gostiju je prekinuta 15 minuta kasnije. Nekadašnji član Čekićara Mohamed Diame je ukrao loptu, te je pogodio za prednost Hulla od 2:1.

Samo dvije minute novi gol u mreži domaćih. Nespretno je reagovao Curtis Davies, koji je pogodio vlastitu mrežu za izjednačenje rezultata na 2:2.

Prijetio je potom za goste Downing, ali je McGregor sjajno odbranio njegov šut, te je do kraja ostalo 2:2.

Premier liga, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hull - West Ham 2:2 (Hernandez 39', Diame 65' / Valencia 50', Davies 67'ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti