Spektakularni golovi Alexisa i Clynea, Arsenal ispao

Poraz Arsenala

Spektakularni golovi Alexisa i Clynea, Arsenal ispao

M. Šljivak

Fudbaleri Arsenala poraženi su večeras na Emiratesu od Southamptona s 2:1, te su se oprostili od učešća u Capital One Kupu.

Dobro su Topnici otvorili meč. Rosicky je prvi prijetio Foresteru, koji je odbranio njegov pokušaj, da bi u 14. minuti Arsenal poveo. Fantastičan gol iz slobodnog udarca je postigao Alexis Sanchez za vodstvo od 1:0.

Southampton se nije predavao. U 20. minuti su pogotkom Dušana Tadića s penala došli od izjednačenja, da bi 20 minuta kasnije Nathaniel Clyne spektakularnim pogotkom sa 30 metara donio vodstvo Southamptonu od 2:1.

Nastavak susreta je donio dosta dobru utakmicu. Oba tima su imala svoje šanse, ali se mreže do kraja nisu tresle, te je Southampton prošao u naredni krug takmičenja.

Capital One Kup:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Southampton 1:2 (Sanchez 14' / Tadić 20'p, Clyne 40')


Arsenal 1 - 0 Southampton (Sanchez) 23-09-2014‬ by ajmir_khan41
Arsenal 1 - 1 Southampton (Tadis) 23-009-2014ی‬ by ajmir_khan41
Arsenal 1 - 2 Southampton - 23-09-2014‬ by ajmir_khan41

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.