Spektakularni parovi u 1/8 finala Lige prvaka

Kuglice su spojile velikane

Spektakularni parovi u 1/8 finala Lige prvaka

Danas je u Nyonu održan žrijeb parova osmine finala Lige prvaka.

Prva runda knockout faze ponudit će nekoliko izuzetno zanimljivih duela. Kuglice su htjele da se Roma naših Edina Džeke i Miralema Pjanića sastane sa jednim od najtežih rivala Real Madridom, dok će Begovićev Chelsea ponovo odmjeriti snage sa PSG-om.

Najspektakularnijim parom čini se ogled Juventusa i Bayern Munchena, dok će se Barcelona ponovo susresti sa Arsenalom.

Čini se da su najbolje prošli Wolfsburg, Atletico Madrid i Manchester City, koji su za protivnike dobili objektivno slabije rivale. Njemački viceprvak će se sastati sa Gentom, City sa Dynamom a Atletico Madrid sa PSV-om. Iako nije toliko atraktivan, sigurno je da će duel Benfice i Zenita biti izuzetno zanimljiv, jer se radi o vjerovatno jednom od najizjednačenijih u ovoj fazi takmičenja.

Prvi mečevi osmine finala igrat će se 16., 17., 23. i 24. februara, dok su revanši na rasporedu 8., 9., 15. i 16. marta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Parovi 1/8 finala Lige prvaka:

Gent - Wolfsburg
Roma - Real Madrid
PSG - Chelsea
Arsenal - Barcelona
Juventus - Bayern
PSV - Atletico Madrid
Benfica - Zenit
Dynamo Kiev - Manchester City

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.