Spisak kandidata za selektora Engleske sužen na tri imena

Traži se Allardyceov nasljednik

Spisak kandidata za selektora Engleske sužen na tri imena

Prema pisanju britanskih medija, u igri za novog selektora fudbalske reprezentacije Engleske su ostala tri imena.

Najmlađi kandidat je Eddie Howe, 38-godišnji stručnjak koji s mnogo uspjeha predvoci Bournemouth. Howe se povezuje i sa preuzimanjem Arsenala nakon što završi era Arsenea Wengera u ovom klubu.

Upravo je Wenger drugi kandidat za selektora, ali je pitanje koliko je njegovo imenovanje realno. Nije tajna da u Fudbalskom savezu Engleske cijene njegov rad i da bi ga željeli vidjeti na klupi, pa ostaje da se vidi hoće li dogovor biti postignut.

Kao treći kandidat spominje se Gareth Southgate koji je trenutno selektor U-21 reprezentacije Engleske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Engleska je bez selektora ostala nakon što je FA smijenio Sama Allardycea zbog neviđenog skandala kojeg su mu priredili novinari Telegrapha. Allardyce je Englesku vodio na samo jednoj zvaničnoj utakmici (Slovačka 1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi