Split donio titulu na Maksimir

HNL, 34. kolo

Split donio titulu na Maksimir

M. Šljivak

Ekipa Rijeke izgubila je šanse za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Večeras su na Rujevici remizirali (0:0) sa Splitom, te je dva kola prije kraja razlika između njih i Dinama nedostižnih šest bodova.

Dominirala je Rijeka u ovom susretu. Imali su veliki broj prilika za postizanje pogotka, ali je odbrana Splita uspjela da izdrži sve napade.

Imali su i gosti nekoliko pokušaja prema golu domaćeg tima. Međutim, ni Splićani nisu mogli doći do gola i meč je završen bez golova.

Ovim remijem Rijeka je ostala bez šanse za osvajanje naslova prvaka. Tako je dva kola prije kraja titula ponovo došla na Maksimir, ekipi Dinama ukupno 11. uzastopna.

HNL, 34. kolo:

Rijeka - Split 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi