Sport Bild: Džeko ili Lewandowski pojačavaju Bayern

Bavarci traže napadača

Sport Bild: Džeko ili Lewandowski pojačavaju Bayern

A. Beganović

Prema pisanju Sport Bilda čelnici Bayerna su u potrazi za napadačem, a u fokusu Bavaraca su navodno naš reprezentativac Edin Džeko i poljski reprezentativac, koji brani boje Borussije Dortmund, Robert Lewandowski.

Sport Bild danas donosi informaciju koja govori da su čelnici Bayerna u grozničavoj potrazi na napadačem koji bi uz Marija Gomeza trebao biti udarna igla bavarske momčadi u narednoj sezoni.

Navodi se da su Džeko i Lewandowski za Bavarce idealan izbor, ali za realizaciju jednog od ova dva eventualna transfera postoji problem.

Sport Bild piše da je u slučaju Lewandowskog to Borussia Dortmund, koja ne želi prodati poljskog napadača, dok je kod Džeke situacija nešto drugačija.

Naime, Sport Bild tvrdi da bi Građani možda i pristali prodati našeg reprezentativca, ali prema saznanjima ovog njemačkog lista, Dijamant se ne želi odreći primanja koje ima u Cityju, a koja mu Bayern ne želi ili pak ne može dati.

Na kraju treba podsjetiti da su Bavarci već doveli jednog napadača i to Claudija Pizarra iz Werdera, ali trener Bayerna, Jupp Heynckes bi u momčadi želio još jednog igrača koji je u stanju puniti protivničke mreže.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.