Sport tvrdi: Bartomeu na večeri s novim trenerom Barcelone?
Foto: EPA

Mauricio Pochettino kandidat za klupu Barce

Sport tvrdi: Bartomeu na večeri s novim trenerom Barcelone?

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Josep Bartomeu razgovarao je s menadžerom Tottenhama Mauricijom Pochettinom oko eventualnog preuzimanja tima s Nou Campa.

Kako tvrdi katalonski list Sport, Bartomeu i Pochettino su viđeni u jednom restoranu u Barceloni kako razgovaraju, a pretpostavlja se da je glavna tema njegovo preuzimanje katalonskog velikana u narednoj sezoni.

Barca već dugo traži nasljednika Luisa Enriquea. Jučer su objavili kako nisu u pregovorima sa trenerom Athletic Bilbaa Ernestom Valvedreom, a uz Pochettina glavni kandidat za preuzimanje tima je aktuelni pomoćnik u klubu Juan Carlos Unzue.

Ovaj stručnjak ima veliku podršku igrača, ali zadnju odluku će ipak imati rukovodstvo tima.

"Ja ću odlučiti ko će biti trener Barcelone. Razgovaraću s predsjednikom i direktorima i sagledaćemo sva rješenja. Ali, na kraju ću ja donijeti odluku", izjavio je tehnički direktor Barcelone Robert Fernandez.

Ono što bi Pochettina moglo eliminisati iz utrke je činjenica da je ranije vodio gradskog rivala Espanyol i da je u nekoliko navrata govorio kako nikada ne bi sjeo na klupu Barcelone.

Međutim, vremena se mijenjaju, a sigurno bi bilo veoma interesantno vidjeti argentinskog stručnjaka na klupi velikana s Nou Campa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi