Sporting Gijon sve dalje od opstanka
Foto: EPA

Remi protiv Espanyola

Sporting Gijon sve dalje od opstanka

E. Čaušević

Fudbaleri Sporting Gijona remizirali su večeras na domaćem terenu protiv Espanyola u okviru 34. kola španske La Lige.

Sporting se grčevito bori za opstanak u društvu najboljih, a domaća ekipa je večeras očekivala pobjedu, no na kraju su se morali zadovoljiti s jednim osvojenim bodom. U samom finišu prvog dijela Sporting je uspio da povede 1:0 kada je mrežu Espanyola zatresao rodriguez.

Ipak, nakon deset minuta igre u drugom dijelu gosti iz Barcelone su poravnali na 1:1 golom kojeg je postigao Moreno. Sporting je pokušao svim silama doći do pobjedonosnog gola koji bi im olakšao borbu za opstanak, ali je ostalo na kraju 1:1.

Sporting je na 18. mjestu sa 24 boda i ima tri boda manje od Leganesa koji je na 17. poziciji koja garantuje ostanak u La Ligi. Ipak, Leganes ima meč manje u odnosu na Gijon. S druge strane, Espanyol je na devetom mjestu sa 50 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Lige, 34. kolo:

Sporting Gijon - Espanyol 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi