Sprema se još jedan transfer 'rat' Barce i Reala
Foto: EPA

Španski velikani u utrci za brazilskog wunderkinda

Sprema se još jedan transfer 'rat' Barce i Reala

Čini se da je upravo počeo novi "rati" Barcelone i Real Madrida. Naime, ova dva velikana su zainteresovana za usluge mladog napadača Lincolna Correu, koji igra za Flamengo i trenutno briljira na Svjetskom prvenstu za igrače do 17 godina.

Ovaj 16-godišnji fudbaler je upravo na ovom takmičenju pokazao svoj talenat i "njuh" za gol, te je skrenuo pažnju Reala i Barcelona na sebe.

Iako bi Barca, prema pisanju španskog Sporta, silno željela obezbijediti Correin potpis, Real Madrid ima "asa u rukavu" koji bi mogao negativno uticati na ambicije Katalonaca.

Naime, mogao bi se ponoviti slučaj Vinciusa Juniora, koji je, također iz Flamenga, u maju stigao u Real Madrid za 45 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema navodima brazilskim medija, Real i Flamengo su razvili odličan odnos prilikom transfera Vinciusa, prijatelja i nekadašnjeg Correinog saigrača, što bi moglo značiti da su Kraljevi u povlašetnoj ulozi kada su transferi s brazilskim klubom u pitanju.

Zbog toga je Real Madird, veliki favorit za realizovanje transfera mladog fudbalera koji trenutno briljira na Svjetskom prvenstvu u Indiji, mada ni Barca, sigurno, neće tako lako odustati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi