Sprema se slavlje: Feyenoord je 99% novi prvak Holandije
Foto: EPA

Prvi put u 21. vijeku

Sprema se slavlje: Feyenoord je 99% novi prvak Holandije

Ovosezonska generacija slavnog Feyenoorda će, najvjerovatnije, ostati zlatnim slovima upisana u bogatu historiju kluba iz Rotterdama.

Nakon 32 kola Eredivisije, Feyenoord zauzima prvo mjesto na tabeli sa četiri boda prednosti nad Ajaxom. Do kraja su ostala još samo dva kola, i zaista je potrebno pravo čudo da Feyenoord ne dođe do titule.

Feyenoord je posljednji put bio prvak Holandije u sezoni 1998/1999., pa će im ova, prva osvojena titula u 21. stoljeću, biti ukupno 15. u klupskoj historiji.

Feyenoord u posljednja dva kola igra protiv Excelsiora u gostima i u posljednjem kolu protiv Heraclesa na svom De Kuipu, što su protivnici koji ne bi smjeli stvoriti probleme trenutno najboljoj ekipi u Holandiji.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Vrata raja su se Feyenoordu otvorila nakon što je jučer Ajax u derbiju poražen od PSV-a sa 1:0, pa je postalo izvjesno da će se titula nakon dugih 18 godina vratiti u Rotterdam.

Od posljednje Feyenoordove titule iz sezone 98/99., najviše titula osvojio je PSV i to devet, Ajax je prvak bio šest puta, dok su po jednu titulu osvojili Alkmaar i Twente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi