Sprema spektakl: Poznata lista želja Pepa Guardiole
Foto: EPA

Ima 250 miliona funti na raspolaganju?

Sprema spektakl: Poznata lista želja Pepa Guardiole

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola prošlog ljeta preuzeo je klupu Manchester Cityja i glavni cilj mu je pokušati s ovim timom osvojiti Ligu prvaka.

City još uvijek u svojoj historiji nije uspio postati prvak Evrope, a čelnici na Etihadu angažovali su jednog od najboljih trenera današnjice da to pokuša ostvariti. Guardiola je odmah po dolasku u City napravio nekoliko promjena u ekipi, ali to nije dalo učinka u ovoj sezoni.

Međutim, sigurno je da se španski stručnjak neće zaustaviti tu jer se već najavljuje novi remont ekipe na ljeto. Guardiola će se zahvaliti na saradnji nekim igračima jer planira na Etihad dovesti nova zvučna pojačanja. Navodno, nekadašnji trener Barcelone na raspolaganju ima čak 250 miliona funti.

Navodno, prva želja Guardiole je mladi fudbaler Anderlechta, Youri Tielemans, za kojeg se bori pola Evrope. Tielemans je ove sezone postigao 18 golova za svoj tim iako se ne radi o klasičnom napadaču, već više veznom igraču. Prema pisanju engleskih medija pored njega na listi želja nalaze se još Benjamin Mendy, Ryan Bertrand, Virgil van Dijk, Kyle Walker i Alexis Sanchez.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi