Spremni su na velike stvari: Italijani dovode Aguera?

Inter dovodi Aguera?

Spremni su na velike stvari: Italijani dovode Aguera?

E. Škorić

Koliko god to zvučalo nerealno, ambiciozna uprava Intera želi da dovede jednu od zvijezda Premiershipa.

Sergio Aguero je bez sumnje prva napadačka opcija Manchester Cityja i prvi strijelac kluba. Argentinac je napadač kakvog bi poželjeli u bilo kojem klubu na svijetu, pa tako u Interu.

No, koliko god bio dobar, nije neko ko je oduševio Pepa Guaridolu. Poznato je da katalonski stručnjak želi disciplinu u svojoj momčadi, a Aguero nije od onih igrača koji bi se uklopili u njegove zamisli.

Stoga, Aguero se sve više spominje kao otpisani igrač Cityja. Jučer ga je na meču protiv Tottenhama zamijenio Gabriel Jesus i upravo mladi Brazilac bi trebao da naslijedi Aguera na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji objavili su u nedjelju da u Interu prate svaki korak Aguera i raduje ih ta situacija na Etihadu. Pep je spreman da proda Aguera, Inter je spreman da ga kupi, ima podlogu za to i sada smo u iščekivanju kompletne situacije.

Ukoliko bi Inter doveo Aguera, bila bi to prava senzacija za Seriju A, a Nerrazzurri bi mogli komotno da naredne sezone napadnu Scudetto i sruše Juventusovu dominaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi