Spremno 120 miliona funti: Conte želi još trojicu igrača

Želi pojačati tim

Spremno 120 miliona funti: Conte želi još trojicu igrača

E. Čaušević
Teme:

Aktuelni prvak Engleske, Chelsea, očajno je krenuo u novu sezonu Premiershipa šokantnim porazom na domaćem terenu od Burnleyja sa 3:2.

Navijači Chelseaja bili su veoma razočarani nakon utakmice prvog kola jer su od svoje ekipe očekivali lagana tri boda, no na kraju su dobili hladan tuš od Burnleyja. Nakon utakmice su uslijedile mnoge optužbe na račun Antonija Contea koji je ovog ljeta odlučio napraviti nekoliko promjena u sastavu koji mu je prošle sezone donio titulu.

Ono što su mu navijači najviše zamjerili jeste što je prodao Nemanju Matića u Manchester United jer je ovaj srbijanski igrač bio važna karika u njegovom timu. Također, Conte ne računa ni na Diega Costu koji je javno priznao da želi napustiti londonski klub i vratiti se u Atletico Madrid.

Međutim, italijanski stručnjak vjeruje da će ovaj tim pokazati svoju vrijednost. Engleski mediji prenose da je Conte izrazio želju da dovede još trojicu novih igrača na koje bi Chelsea uložio 120 miliona funti. Conte na listi želja ima trojicu igrača za koje vjeruje da bi riješili sve njegove probleme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, prema pisanju The Suna, Chelsea je veoma blizu da dovede Alexa Oxlade-Chamberlaina za 35 miliona funti. Također, spominje se da bi na Stamford Bridge mogao doći i Virgil van Dijk koji svim silama želi da napusti Southampton, no ovaj klub za njegove usluge traži 70 miliona funti.

Također, spominje se da bi se u Chelseaju mogao skrasiti i fudbaler Leicestera, Danny Drinkwater. Njegov transfer bi daleko najmanje koštao Plavce jer bi ovaj igrač mogao doći na Stamford Bridge za "svega" 15 miliona funti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti