Spursi ispustili pobjedu u Lisabonu, Benfica u četvrtfinalu
FOTO: EPA

Odigran revanš susret osmine finala Evropske lige

Spursi ispustili pobjedu u Lisabonu, Benfica u četvrtfinalu

Benfica je večeras na svom terenu u okviru revanš susreta osmine finala Evropske lige dočekala Tottenham. 

Izabranici Jorgea Jesusa u prvom susretu slavili su na White Hart Laneu rezultatom  3:1. Domaćin je i večeras mnogo bolje otvorio susret. Već u devetoj minuti susreta zaprijetio je Luisao, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola Friedela. Samo minut kasnije kapiten Benfice je zaradio javnu opomenu. 

U 15. minuti prilika za goste, Soldado je odlično primio loptu, ali njegov udarac odlazi pored gola ekipe iz Lisabona. U 26. minuti susreta isti igrač je u prilici, Španac još jednom nije bio precizan. Nastavio je gost sa napadima, ali put do gola Benfice nije mogao pronaći. 

Domaćin u 34. minuti susreta dolazi do vodstva. Eduardo Salvio je u ulozi asistenta, a Garay glavom matira Amerikanca na golu Tottenhama. Benfica je do kraja prvog poluvremena sačuvala prednost. 

U nastavku preokret ekipe Tima Sherwooda. Tottenham je na gol čekao do 78. minute susreta, a strijelac je nakon asistencije Kanea bio Nacer Chadli. Već u narednom napadu isti igrač je u glavnoj ulozi. Ovaj put je asistent Eriksen, a Chadli još jednom trese mrežu Oblaka. U samoj završnici susreta Benfica je došla do izjednačenja.  

U drugom susretu koji se igrao od 19 sati Viktorija iz Plzena na svom je terenu dočekala francuski Lyon. Večerašnji gosti u prvom susretu na Gerlandu slavili su rezultatom 4:1. Gosti su u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena došli do gola, a strijelac je bio Bafetimbi Gomis. 

Domaći u drugom poluvremenu dolaze do preokreta. Prvo je u 60. minuti susreta pogodio Kolar, da bi samo dvije minute kasnije mrežu Francuza zatresao i Tecl. Mogao je Tecl i do drugog gola, ali je njegov udarac sa bijele tačke odbranio Lopes. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Čehe. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije