"Sramota bi bila da Leicester osvoji naslov u Manchesteru"

Paul Merson tvrdi

"Sramota bi bila da Leicester osvoji naslov u Manchesteru"

M. Šljivak

Paul Merson, dugogodišnji fudbaler velikog broja engleskih timova, a danas TV komentator, smatra da bi bila velika sramota za Manchester United da Leicester sutra osvoji titulu na Old Traffordu.

Lisice prvu meč loptu imaju na Teatru snova. Pokušaće svoj san ostvariti na jednom od najvećih stadiona svijeta, a Merson smatra kako bi to za Crvene đavole bila velika sramota.

"Ako ste navijač Manchester Uniteda, ne želite da Leicester u nedjelju na Old Traffordu osvoji titulu. To vam najmanje treba u ovom trenutku", rekao je Merson za Sky Sports, te je dodao:

"Louis van Gaal je pod velikim pritiskom. Znam da igraju u finalu FA Kupa, ali ako bi izgubili od Leicestera pred 75.000 ljudi, navijači neće nimalo biti zadovoljni", rekao je Merson.

Posljednji tim koji je proslavio titulu u Manchesteru je Arsenal. Dogodilo se to 2002. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Arsenal je na Old Traffordu proslavio titulu. Nije nepoštovanje, ali mali Leicester ako pobijedi Manchester United i osvoji Premier ligu, to će biti velika sramota. Smatram da će United pobijediti u ovom meču", smatra Merson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi