Sramotan poraz Galatasaraya, Hajrović nije nastupio

Turska Super liga

Sramotan poraz Galatasaraya, Hajrović nije nastupio

Novu blamažu svojim navijačima priredili su fudbaleri Galatasaraya. Tim Roberta Mancinija danas je na domaćem terenu poražen od Kasimpase rezultatom 4:0.

Kola za Galatu niz brdo su krenula već u šestom minutu kada je direktan crveni karton zaradio Hakan Balta koji je skrivio jedanaesterac. Siguiran realizator najstrožije kazne bio je Scarione. U nastavku susreta raspoloženi gosti postižu još tri pogotka.

Viudez već nakon šest minuta pogađa za 0:2, a Scarione u 64. minutu i za 0:3. Konačnih 0:4 postavio je Ayhan. Izet Hajrović nije konkurisao za današnju utakmicu.

Galatasaray je ovim porazom bitno smanjio šanse da u narednoj sezoni nastupi u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U drugom meču Bursaspor je minimalnim rezultatom porazio Elazigspor, a jedini pogodak na utakmici postigao je Fernandao u trećem minutu. Ognjen Vranješ igrao je svih 90 minuta u poraženom timu. Elazigspor će do kraja sezoni strijepiti za opstanak.

Akhisar j ekao domaćin prosuo dva bod au duelu sa fenjerašem Kayserisporom. Bilo je 2:2, a u domaćim redovima nije bilo Ivana Sesara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.