Sramotna statistika Dinama u Ligi prvaka
Foto: EPA

Hrvatski prvak nije dorastao rivalima

Sramotna statistika Dinama u Ligi prvaka

Dinamo i ove sezone igra grupnu fazu Lige prvaka, ali je ponovo u ulozi nijemog posmatrača u konkurenciji Juventusa, Lyona i Seville.

Hrvatski prvak se nakon tri odigrana kola nalazi na posljednjem mjestu u grupi H bez ijednog boda i sa gol razlikom 0:8.

Ono što je posebno poražavajuće jeste statistika udaraca u okvir gola, koja kaže da je Dinamo na tri utakmice uputio samo dva šuta u okvir gola protivnika, a pitanje je koliko će popraviti tu statistiku do kraja grupne faze. 

Modrim su preostala dva gostovanja i to Juventusu i Sevilli i, ako je suditi po onome što je Dinamo prikazao do sada, crno im se piše na tim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sa dva udarca u okvir gola na tri utakmice, Dinamo je najlošiji tim u Ligi prvaka ove sezone.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi