"Srbi nemaju hrabrosti da osude ekstremizam i rasizam"

Direktor PR službe FS Albanije poručio

"Srbi nemaju hrabrosti da osude ekstremizam i rasizam"

A. Beganović

Nakon prekida kvalifikacijskog susreta između Srbije i Albanije bura se ne stišava. Jučer se oglasio i Fudbalski savez Srbije koji je za dešavanja na susretu optužio Albance, a danas je odgovor stigao i iz Fudbalskog saveza Albanije.

"S posjekotinama i modricama, te krvavih glava, razumljivo je da je albanski tim bio emocionalno potrešen io psihički rastrojen, pa nije bio u mogućnosti da igra ovu prekrasnu igru u tako groznoj situaciji. Srpski mediji su se dobro potrudili da krivnju prebace na naše divne momke, a čak su izmislili i priču da je brat albanskog premijera upravljao dronom, te da je uhapšen. No, to su laži, Olsi Rama nije uhapšen, ali zlobna propaganda živi na takvim lažima", izjavio je direktor odjela za javnos Fudbalskog saveza Albanije, Gazmend Melo, koji je razočaran i ponašanjem Fudbalskog saveza Srbije.

"Obeshrabrujuće je čuti izjave iz Fudbalskog saveza Srbije, koji ne može skupiti hrabrost da preuzme odgovornost za propast u organizaciji sportskog događaja. Srpska strana se čini nesposobnom da osudi nasilje, ekstremizam i rasizam, koji je prikazan u Beogradu već su zauzeti političkim izjavama koje ne služe drugoj svrsi osim da opravdaju akte rasizma i nasilja, kao i nesportsko ponašanje igrača, policajaca i sigurnosne službe", dodao je Melo.

Direktor sektora za odnose sa javnošću Fudbalskog saveza Albanije osvrnuo se i na spornu zastavu.

"Kad je dron letio iznad stadiona to je bio jedini način da se nacionalna obilježja prikažu u jednom agresivnom i neprijateljskom okruženju. Haos je prije toga trajao 40 minuta. Albanska zastava je smatrana provokacijom, a to je bila jedina zastava koju imamo", zaključio je Melo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.