Srbija bez mnogo problema savladala Armeniju
Foto: EPA

Prva pobjeda u kvalifikacijama

Srbija bez mnogo problema savladala Armeniju

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras je upisala prvu pobjedu u sklopu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. 

Selekcija koju vodi selektor Radovan Ćurčić savladala je Armeniju u Novom Sadu rezultatom 2:0, a utakmica je počela uobičajnom opreznom igrom na sredini terenu.

Srbija je bila ta koja je djelovala mnogo opasnije u prvom poluvremenu. Takva igra isplatila se u 22. minuti, kada je Hayrapetyan nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu za minimalno vodstvo domaćih. 

Ni poslije vodstva Srbija nije stala, pa je tako u 40. minuti novu priliku propustio Ljajić. Fudbaler Intera je promiješio protivničku odbranu, izborio se za prostor, ali je njegov udarac uspio odbraniti golman Kasparov. 

Pristup se nije mijenjao i u nastavku utakmice, prednost Srbije je udvostručena u 53. minuti. Nakon asistencije Kolarova u šesnaestercu se najbolje snašao Ljajić i pogodio za 2:0. To je ujedno bio i konačan rezultat susreta. 

Nakon večerašnje pobjede Srbija se nalazi na četvrtoj poziciji u grupi H, dok prvu i drugu poziciju zauzimaju Portugal i Danska. Albanija je na trećem mjestu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, Spajić, Kolarov, Brašanac, Matić, A. Živković (od 59. Tošić), Ljajić (od 73), Kostić (od 84. Tadić), Mitrović.

Armenija: Kasparov, Hajrapetjan, Andonijan, Arzumanjan, Mkojan, Mkrčjan, Gazarjan (od 82. Simonjan), Piceli (od 65. Korjan), Mhitarjan, Ozbiliz (od 59. Hovhanisjan), Movsisjan. 


All Goals - Serbia 2-0 Armenia - 04-09-2015... by Bundes_Liga

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.