Srbija 'krade' Svilara: Mogao bi biti izbor za SP
Foto: EPA

Za koga će se odlučiti?

Srbija 'krade' Svilara: Mogao bi biti izbor za SP

Golman portugalske Benfice Mile Svilar u budućnosti bi mogao braniti boje nogometne reprezentacije Srbije. 

Sa 18 godina na plećima Svilar je dobio priliku da brani za Benficu u susretu protiv Manchester Uniteda, postavši tako najmlađi golman u historiji Lige prvaka, a da je pred njim velika budućnosti shvatili su i u susjedstvu. 

Premda je Svilar prošao sve omladinske selekcije Belgije, uskoro bi mogao promijeniti reprezentativni dres i zaigrati za zemlju svog porijekla. 

"Svilar nas zanima. Veoma je talentovan i može da donese kvalitet našim selekcijama. Ako nastavi da brani u timu Benfice mogao bi da bude dobar izbor čak i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. On nije samo golman za budućnost, on može da bude golman i za sadašnjost. Uskoro ćemo doputovati u Portugal da razgovaramo s njegovim roditeljima. Želimo da ga ubijedimo da igra za Srbiju", kazao je član stručnog štaba Srbije Zoran Filipović. 

Svilar je rođen u Belgiji, tačnije u Antwerpenu i sin je legendarnog golmana Vojvodine Ratka Svilara. Karijeru je počeo u Anderlechtu iz kojeg je ovog ljeta prešao u Benficu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi