Srbija nakon preokreta savladala Gruziju

Turska lako protiv Finske

Srbija nakon preokreta savladala Gruziju

Fudbaleri Srbije slavili su danas u veoma bitnoj utakmici protiv Gruzije u gostima sa 3:1 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako je Srbija imala imperativ pobjede u ovom meču, veoma loše su počeli jer su gol primili već u 6. minuti. Aleksandar Kolarov je napravio veliku grešku jer je dodao loptu u noge fudbaleru gruzije Katcharavi koji je savladao Stojkovića.

Imala je Gruzija i nakon toga dosta dobrih prilika jer je odbrana Srbijie igrala veoma slabo, a kazna za te promašaje Gruzijce je stigla u 45. minuti kada je Dušan Tadić sa penala pogodio za izjednačenje.

Nastavak meča donio je mnogo bolju i ozbiljniju igru Srbije koja je povela u 64. minuti pogotkom Mitrovića, da bi četiri minute prije kraja meča Gačinović ovjerio pobjedu naših komšija. 

Srbija je nakon ove pobjede zasjela na prvo mjesto u grupi D sa 11 bodova, dok je Gruzija ostala predpossljednja sa samo dva boda. 

U drugom meču koji je igran u istom terminu, Turska je u okviru grupe I savladala Finsku na domaćem terenu sa 2:0. Strijelac oba pogotka za Tursku bio je Tosun. Turska je nakon ovog meča na 3.mjestu grupe I sa osam bodova, dok je Finska na poziciji 5. sa jednim bodom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi