Srbija ruši snove reprezentaciji Kosova?

Imaju priliku da iznesu slučaj protiv Kosova

Srbija ruši snove reprezentaciji Kosova?

E. Čaušević

Fudbalski savez Srbije danas je dobio obavijest od CAS-a da će dobiti priliku da iznese svoj slučaj protiv Kosova.

Naime, Srbija se žalila na UEFA-u zbog toga što su prihvatili Kosovo u članstvo ove kuće. Fudbalski savez Srbije poslao je žalbu CAS-u koji je danas uputio odgovor, te poručio da će imati priliku da iznesu svoj slučaj protiv Kosova.

UEFA je u maju prihvatila Kosovo kao punopravnog člana, a ovome se najviše protivila Srbija. Nakon što su uložili žalbu Srbi su dobii priliku da iznesu slučaj 31. oktobra ove godine.

Podsjećamo, Kosovo je početkom mjeseca odigralo prvi historijski meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Igrači Kosova osvojili su bod na gostovanju kod Finske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi