Srbija se plasirala na SP, Velšani prokockali sve
Foto: EPA

Prijović zabio za veliko slavlje u Beogradu

Srbija se plasirala na SP, Velšani prokockali sve

Fudbalska reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Rusiji.

Izabranici Slavoljuba Muslina su večeras teškom mukom, ali sasvim zasluženo savladali Gruziju sa 1:0, a junak pobjede bio je napadač PAOK-a Aleksandar Prijović koji je u 74. minuti postigao svoj prvijenac za nacionalni tim, u najvažnijem mogućem trenutku.

Gruzija uopšte nije bila naivan protivnik motivisanoj Srbiji i u prvom poluvremenu je čak nekoliko puta mogla ozbiljno zaprijetiti Stojkoviću. Imali su i domaći svoje šanse, ali se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

U nastavku utakmice, Srbija je krenula po pobjedu i prosto je nevjerovatno kako su se Gruzijci branili u pojedinim situacijama. Prvo je Makaridze spektakularno odbranio udarac Mitrovića, da bi nekoliko minuta kasnije jedan defanzivac Gruzije izbacio loptu sa gol linije nakon udarca Gudelja.

Trenutak odluke desio se u 74. minuti kada je Prijović iskoristio asistenciju Mitrovića i zabio gol vrijedan direktnog plasmana na Mundijal, prvog za Srbiju nakon 2010. godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Srbija završava grupu D na prvom mjestu sa 21 bodom, a u baraž ide Republika Irska koja je večeras u direktnom obračunu kao gost savladala Vels sa 1:0 i zauzela drugo mjesto na tabeli. Pobjedu Ircima u Cardiffu donio je McClean u 57. minuti utakmice, pa ova selekcija završava kao drugoplasirana sa 19 bodova.

Iako je do večeras imao šansu čak da završi na prvom mjestu, Vels na kraju ostaje i bez baraža, dok na četvrtom mjestu završava Austrija koja je večeras kao gost savladala Moldaviju sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije