Sreća ne napušta hrabre: Vardar je sve ovo zaslužio

Veliki rezultat makedonskog tima

Sreća ne napušta hrabre: Vardar je sve ovo zaslužio

M. Šljivak
Teme:

Pobjedom nad Fenerbahčeom u Istanbulu skopski Vardar je po prvi put u historiji ostvario plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Najveći makedonski tim je od samog početka sezone pravio čuda. Švedski Malmo bio je lagan zalogaj za skopski tim, ali nažalost preko Copenhagena nisu mogli do Lige prvaka, pa su nastup nastavili u Evropskoj ligi.

Kada su izvučeni parovi play offa, Vardar su ponovo svi otpisali. Niko im nije dao ni promil šanse za prolaz protiv istanbulskog giganta, ali su makedonski fudbaleri pokazali borbu, srčanost i ono što je najvažnije, veliku petlju da se potuku sa mnogo jačim i bogatijim rivalom.

To im je na kraju donijelo rezultat. Imali su doduše i sreće, ali su svaku trunku te sreće zaslužili. Čudesan autogol Mehmeta Topala im je dao veliku prednost pred revanš, a večeras su stvari završili zaista nevjerovatnim golom kojeg je postigao Jaba Jigauri. Lopta je nekim čudom ušla u gol i Skoplje je već moglo da slavi veliki rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sreća ne napušta hrabre, a Vardar je definitivno sve ovo zaslužio.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi