Srednji prst bi mogao skupo koštati Allija

Prijeti mu suspenzija

Srednji prst bi mogao skupo koštati Allija

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv engleskog veznjaka Delea Allija.

Razlog pokretanja postupka je srednji prst kojeg je 21-godišnji veznjak Gordog Albiona uputio prema sudiji Clementu Turpinu iz Francuske i što je sasvim jasno zabilježeno kamerom.

Alli se nakon ovog incidenta oglasio i saopštio kako je se bila šala i da je "srednjak" uputio bivšem saigraču iz Tottenhama Kyleu Walkeru, koji je ovog ljeta otišao u Manchester Cityju.

Ipak, bez obzira na sve FIFA je objavila kako je postupak protiv Allija pokrenut.

"Postupak protiv Allija je pokrenut. Još uvijek ne možemo izaći u javnost sa detaljima, ali sve će ubrzo biti jasno", saopšteno je iz krovne kuće svjestkog fudbala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Slučaj protiv Allija bi trebao biti riješen do kraja mjeseca, a ako dođe do suspenzije, sjajni fudbaler bi mogao propustiti preostala dva susreta reprezentacije Engleske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti