Srna: Nije mi žao što sam odbio Barcelonu

Bočni fudbaler ostao u Šahtaru

Srna: Nije mi žao što sam odbio Barcelonu

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Darijo Srna imao je ovog januara priliku da napusti ekipu Šahtara poslije čak 14 godina.

Za njegove usluge interesovala se ekipa Barcelone koja ga je vidjela kao idealnog fudbalera za poziciju desnog beka, barem do kraja sezone. Osim Srne, u užem izboru bili su i Branislav Ivanović (Chelsea) te Stephan Lichsteiner (Juventus).

Ipak, iskusni Srna na kraju je odlučio da odbije ponudu Barcelone i da ostane vjeran Šahtaru vjerovatno do kraja karijere, a danas je i objasnio svoju odluku.

"Ponudu Barcelone ne želim komentarisati, jer bi bilo neprofesionalno. Najvažnije je da sam odlučlio da ostanem u Šahtaru. Poslušao sam svoje srce i izabrao Šahtar. Donio sam ispravnu odluku, nije mi žao", rekao je Srna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je Srna u Šahtar stigao davne 2003. godine iz Hajduka i da je do sada odigrao preko 300 utakmica za ukrajinski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije