Srna se oglasio nakon pada na doping testu
Foto: EPA

Povlači se iz takmičenja

Srna se oglasio nakon pada na doping testu

Dugogodišnji kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna oglasio se nakon što je pao na doping testu u Ukrajini. 

Vijest o dopingu je iznenadila mnoge, pošto je iskusni Srna poznat kao veliki profesionalac, a nakon brojnih medijskih pisanja odlučio je da se povuče iz svih takmičanja kako bi se posvetio svojoj odbrani. 

"18. septembra ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. marta 2017. godine van takmičenja pronađena nedozvoljena tvar. Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu", naveo je Srna.

Srna se u svom saopštenju zahvalio porodici, klubu i navijačima na bezrezervnoj podršci koju ima u ovom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi