Srna se zahvalio Čačiću i odbio ponovo igrati za Hrvatsku
Foto: EPA

Već je puno toga dao

Srna se zahvalio Čačiću i odbio ponovo igrati za Hrvatsku

E. Škorić

Darijo Srna odbio je da se vrati u reprezentaciju Hrvatske, pa se zahvalio selektoru Ante Čačiću na pozivu.

Čačić je želio Srnu pozvati za kvalifikacijske mečeve protiv Kosova i Turske, ali iskusni bek Šahtara iz Donjecka odbio je ponovo obući dres Vatrenih.

"Bio sam s njim u Kijevu i rekao mu da se prerano oprostio. 'Štrecnuo' se, svi znamo da voli Hrvatsku i sve bi dao za nju, ali kazao mi je da imamo sjajnu ekipu i da nema potrebe za povratkom", ispričao je Čačić za Sportske novosti.

Srna je rekorder po nastupima u dresu Hrvatske, ima 134, a zbog svega što je napravio sigurno da mu niko neće ništa prigovoriti sad kada nema želju da ponovo izgara u dresu nacionalnog tima. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Imat će Čačić određene probleme, to je sigurno, ali meč protiv Kosova njegova reprezentacija bi morala dobiti bez obzira na nedostatak nekolicine igrača. Protiv Turske će sasvim sigurno biti druga priča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije