St. Etienne slavio, Angers spašavao čast gostiju

Francuska liga, 9. kolo:

St. Etienne slavio, Angers spašavao čast gostiju

U terminu od 20:00 sati odigrano je preostalih pet utakmica devetog kola francuske Ligue 1. 

Nakon kraće serije loših rezultata Angers je kao gost uspio slaviti na gostovanju kod Caena rezultatom 2:0. Prvo poluvrijeme je okončano bez golova, a već u četvrtoj minuti nastavka Angers je preko Ekambija došao do prednosti. U 59. minuti Angers je ponovo zatresao mrežu domaćih, a gol za, ispostavit će se, konačnih 2:0 je postigao Fulgini. 

Guingampu je na megdan stigao Rennes. Na kraju više razloga za slavlje imao je Guingamp koji je slavio sa 2:0, a prvi gol na meču viđen je tek u 57. minuti. Gol za vodstvo je postigao Diallo, da bi u posljednjoj minuti drugog poluvremena Briand ovjerio pobjedu. Za Rennes večeras nije nastupio bh. reprezentativac Sanjin Prcić koji je, podsjećamo, nedavno na jednom od treninga zadobio povredu. 

Do pobjede je stigao i St. Etienne, koji je nakon preokreta na domaćem terenu savladao Metz sa 3:1. Prvi su do vodstva došli gosti golom Diagnea iz 21. minute, a prednost od 1:0 bila je na snazi sve do samog finiše utakmice. U 74. minuti prednost je smanjio Pajot, a onda su u Cafu (autogol) i Maiga tresli mrežu gostiju za konačnih 3:1.

Meč između Lillea i Troyesa okončan je bez pobjednika (2:2), dok je Toulouse sa 1:0 bio bolji od Amiensa. 

Francuska liga, 9. kolo:

Dijon - PSG 1:2

Caen - Angers 0:2

Guingamp - Rennes 2:0

Lille - Troyes 2:2

St. Etienne - Metz 3:1

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse - Amiens 1:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi