Stambouli iz Tottenhama u PSG
Foto: EPA

Veznjak u PSG-u

Stambouli iz Tottenhama u PSG

M. Šljivak
Teme:

Benjamin Stambouli, 25-godišnji fudbaler Tottenhama, blizu je prelaska u PSG.

Ovaj defanzivni vezni fudbaler nalazi se pred potpisom ugovora s aktuelnim francuskim prvakom, a od tima iz Pariza ga dijele samo sitnice.

Francuski fudbaler će s PSG-om potpisati petogodišnji ugovor, a konačna realizacija ovog transfera trebala bi biti gotova do kraja vikenda.

Stambouli je u prethodnoj sezoni igrao jako malo za Spurse, a nastupio je u svega 12 utakmica.

Prije nastupa za Tottenham, Stambouli je igrao za Montepellier, gdje je u 112 utakmica postigao tri pogotka. Zatim je prešao u Tottenham za cifru od četiri miliona funti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U sezoni 2011/12 ubilježio je i tri nastupa za U-21 reprezentaciju Francuske, a francuski mediji prenose da će PSG za usluge ovog defanzivnog veznog fudbalera platiti osam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.