Standard u posljednjem minutu ispustio trijumf

Jupiler liga Belgije

Standard u posljednjem minutu ispustio trijumf

Drugoplasirani Gent u jednom od derbija kola na domaćem terenu remizirao je sa Lokerenom, a rezultat ovog meča glasio je 1:1.

Gosti su vodili pogotkom Vanakena, a bod je Gentu u sudijskoj nadoknadi donio Depoitre. Nermin Zolotić nije konkurisao za tim Genta na današnjoj utakmici.

Posrnuli Standard kao domaćin nije uspio savladati Lierse, a konačan rezultat meča glasio je 2:2. Van Damme je krajem prvog poluvremena postigao dva pogotka za domaćina, dok su gosti u nastavku uspjeli smanjiti preko Ngawe. Konačnih 2:2 u posljednjem minutu postavio je Vellios.

I jedni i drugi meč su dočekali sa po deset igrača obzirom na isključenja Losade kod gostiju i Van Dammea kod domaćina. Dino Arslanagić u timu Standarda nije ulazio u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti