Stara dama "koketira" sa čudesnim Belgijancem
Foto: EPA

Courtois kao zamjena za Buffona?

Stara dama "koketira" sa čudesnim Belgijancem

M. Šljivak

Šampion Italije Juventus krenuo je u potragu za golmanom koji će na kraju sezone zamijeniti Gianluigija Buffona.

Legendarni Gigi je odlučio da završi karijeru po okončanju ove sezone, a iako je u klub stigao Poljak  Wojciech Szczesny, Stara dama traži kvalitetnije rješenje za poziciju prvog golmana.

Navodno su ga našli u Londonu. Juve bi rado u svojim redovima vidio Belgijanca Thibauta Courtoisa koji još uvijek nije uspio dogovoriti produžetak saradnje sa Plavcima.

Ugovor kojeg želi 25-godišnji golman Chelsea nema namjeru da mu ponudi, pa su se pojavile priče kako će sjajni čuvar mreže narednog ljeta napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus spremno čeka Courtoisa. Smatraju Belgijanca kao idealnu zamjenu za Buffona i čovjeka koji bi u narednoj deceniji mogao čuvati gol Bianconera.

Pored Juventusa, interes za Courtoisa pokazuju dva madridska tima, Atletico i Real, te francuski PSG.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi