Stara dama protiv Benfice, Sevilla na Valenciju

Poznati parovi polufinala Evropske lige

Stara dama protiv Benfice, Sevilla na Valenciju

Utakmice četvrtfinala Evropske lige na rasporedu su bile sinoć, a plasman među četiri najbolje ekipe izborile su dvije ekipe iz Španije, jedna iz Italije i jedna i Portugala. 

Sevilla će u polufinalu Evropske lige igrati protiv Valencije. Izabranici Jorgea Jesusa odmjerit će snage sa Juventusom. Utakmice polufinala igrat će se 24. aprila, a revanš susreti sedam dana kasnije. 

Benfica je u četvrtfinalu izbacila holandski AZ Alkmaar, slavivši ukupnim rezultatom 3:0. Izabranici Jorge Jesusa igraju u sjajnoj formi. 

Fudbaleri Juventusa nadaju se kako će izboriti plasman u finale, jer će dvije najbolje ekipe Evropske lige igrati u Torinu. Plasman su još izborili dva španska kluba.

Sevilla je razbila Porto 4:1 na svom terenu i sa ukupnih 4:2 izborila polufinale. Valencija je sa druge strane uspjela nadoknaditi tri gola zaostatka iz Švicarske i slaviti protiv Basela nakon produžetka sa 5:0. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Parovi polufinala Evropske lige:

Sevilla - Valencia
Benfica  - Juventus

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.