Stara dama stigla na korak od nove titule

Juventus slavio u Udinama

Stara dama stigla na korak od nove titule

U posljednjoj utakmici 33. kola italijanske Serije A fudbaleri Juventusa su kao gosti slavili u Udinama protiv Udinesea sa 2:0.

Trener gostiju je na klupi ostavio dva ponajbolja igrača svog tima Carlos Teveza i Artura Vidala, ali se to nije osjetilo na igri aktuelnih prvaka iz Torina. Stara dama je odigrala još jednu odličnu utakmicu i stigla na korak od odbrane naslova prvaka.

Samo 16 minuta je bilo potrebno Conteovim igračima da dođu do prednosti. Paul Pogba je asistirao za Sebastiana Giovinca koji pogađa mrežu domaćina za vodstvo Juventusa. 

Deset minuta kasnije Juventus je udvostručio prednost, a ovaj put je strijelac bio sjajni španski reprezentativac Fernando Llorente. Do kraja prvog dijela je Juventus mogao postići još jedan ili dva pogotka, ali je golman Udinesea uspio nešto i odbraniti.

U nastavku meča Udinese je malo uspostavio terensku inicijativu, imao je nešto više udaraca na gol nego u prvom poluvremenu, ali je odbrana Juventusa na čelu sa Gianluiggijem Buffonom bila na visini zadatka i nije dozvolila Di Nataleu i društvu da postignu pogodak ili naprave neko iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je s nova tri boda stigao na korak od odbrane naslova prvaka. Pet kola prije kraja Serije A Juventus ima osam bodova prednosti u odnosu na Romu, te čak 20 u odnosu na trećeplasirani Napoli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.