Stara dama u polufinalu, nova majstorija Pirla

Juventus slavio portiv Lyona

Stara dama u polufinalu, nova majstorija Pirla

Revanš susreti četvrtfinala Evropske lige na rasporedu su bili večeras. Juventus je na svom terenu dočekao Lyon. Domaćin je slavio rezultatom 2:1. 

Stara dama je u prvom susretu igranom prije sedam dana na Gerlandu slavila rezultatom 1:0. Večeras je ekipa Antonija Contea povela nakon samo četiri minute igre. Prelijep pogodak iz slobodnog udarca postigao je Andrea Pirlo. 

Gosti su se vratili u 18. minuti susreta, a strijelac je nakon odličnog centaršuta Mvuembe bio Jimmy Briand. Gosti su u 30. minuti susreta mogli i do potpunog preokreta, ali je udarac Maxima Gonalonsa odbranio Buffon. Ostalo je do kraja prvog poluvremena 1:1. 

Domaćin u 68. minuti dolazi do novog vodstva. Mauricio Isla je u ulozi asistenta, a mrežu Lyona trese Claudio Marchisio. Domaćin je zadržao prednost do kraja susreta i bez većih problema izborio plasman u polufinale Evropske lige. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.