Stari rekordi i neka ljepša vremena

Ronaldo prije 20 godina postavio rekord transfera

Stari rekordi i neka ljepša vremena

E. Čaušević
Teme:

Brazilski Ronaldo po mnogima je najbolji napadač u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Ovaj Brazilac je svojim potezima i golovima oduševljavao sve ljubitelje fudbala, te je dugo vremena važio za najboljeg igrača svijeta. On je jedan od rijetkih koji je nosio dresove ljutih rivala Barcelone i Real Madrida, te Intera i Milana.

Ronaldo je na današnji dan 1996. godine iz holandskog PSV-a stigao u Barcelonu, a transfer je iznosio 13,2 miliona funti što je bio tada rekord u svijetu fudbala.

Taj podatak najbolje pokazuje koliko su se stvari danas promijenile u fudbalu, jer igrači prosječnih kvaliteta danas vrijede barem 10 miliona eura. To je bilo neko drugo vrijeme, dok novac nije predstavljao glavnu stvar u svijetu fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije