Stark: Morao sam pokazati crveni karton za start nad Reusom

Sudija nakon pregledanog snimka

Stark: Morao sam pokazati crveni karton za start nad Reusom

Prokockana pobjeda, "ukraden " gol i nova povreda Marca Reusa, gore nije moglo za ekipu Borussije Dortmund i njihovog trenera Jurgena Kloppa. 

Popularni Kloppo nakon utakmice uopšte nije bilo toliko razočaran rezultatom i ishodom same utakmice. Van sebe bio je zbog nove povrede njegovog najboljeg igrača i divljačkog starta na njim.

Reprezentativac Njemačke koji je zbog povrede propustio osvajanje zlata na proteklom Mundijalu povrijeđen je u 64. minuti kada je Bakalorz oštro startovao na njegovu desnu nogu, tačni skočni zglob desne noge.

Ipak, glavni sudija utakmice Wolfgang Stark fudbaleru Paderborna pokazao je samo žuti karton.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U utakmici sam tako. Izgledalo je kako je Bakalorz dodirnuo loptu prije nego li je dotakao Reusa. U tom trenutku za mene je to bio faul i žuti karton. Nakon što sam kasnije vidio pregled, sam sam bio u šoku. Rekao sam samom sebi: 'Crveni karton je trebao biti ispravna odluka'. Jako mi je žao Marca Reusa. Razgovarali smo tokom zagrijavanja, tada sam mu kazao da mi je drago što se vratio i što je ponovo spreman. Nadam se da povreda nije tako teška", rekao je Stark za Bild nakon utakmice.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti